Welkom op de website van Kunstmarkt Huissen!

 

Dit jaar wordt de kunstmarkt gehouden op het terrein van:

Helmichstraat 37, 6851 CB Huissen            

 De gelegenheid voor ontbijt - lunch - Borrel - woonwinkel

Datum zondag 10 september 2017 van 10.00 tot 17.00 uur

             

 

 

 

 

 

                                                                                                        

 

                                                                                                                            

Afbeeldingsgalerie

 

 Deelnemende Kunstenaars 2017 zijn:

 

Annetje Geertsen                              website: www.annetjessieraden.nl 

De liefde voor dit vak is al heel vroeg, als kind al begonnen ,want  haar ouders hadden  in Nijmegen een horloge en juwelierszaak.(Haar vader was horlogier.) Als meisje van 12 jaar wist ze al dat ze edelsmid wilde worden en het liefste Goudsmid! De weg om dat te bereiken is waarschijnlijk niet de meest gebruikelijke geweest. Doordat zij zo’n grote omweg heeft moeten maken, bij verschillende bedrijven heeft gewerkt en van verschillende docenten les heeft gehad, heeft ze veel van het vak “opgepikt” en zich breed kunnen ontwikkelen.Vol enthousiasme is ze  september 2003 aan de opleiding voor goudsmid begonnen op de vakschool in Schoonhoven  juli 2008 heeft zij met goed gevolg deze opleiding voltooid .Door zich te bekwamen in het ambachtelijke van dit vak en de combinatie van  haar frisse kijk op de moderne sieraden, slaagt ze er op bijzondere wijze in, eigentijdse creaties in zilver te maken. Daarnaast maakt zij ook klassieke modellen en werkt veel in opdracht na overleg met de opdrachtgever(ster).Steeds wordt er vanuit gegaan dat er  slechts een exemplaar wordt gemaakt of een zéér beperkt aantal.


Lies Krechting. 

Lies is als hobby bij een kunstenaar begonnen met het maken van prenten. Inmiddels zijn haar prentten bij vele geliefd. 

 Marijke van Nieuwenhove.

Geboren in 1950 Friesland. Sinds mijn jeugd maak ik, gedetailleerde tekeningen. Ik ben autodidact op het gebied van tekenen en schilderen.  Mijn wijze van werken en benaderen van de realiteit, samen met het oog voor detail, leveren schilderijen op die de fantasie van de beschouwer kunnen prikkelen.Later ben ik gaan aquarelleren in combinatie met potlood en kleurpotlood. Het hoofdthema is de natuur in al haar vormen. Een aquarel  wordt in 1996 gehonoreerd met de tweede prijs in een landelijke wedstrijd van  de Unie van provinciale Landschappen.Sinds 2013 volg ik de opleiding fijn-schilderen in olieverf bij Academie Art Partout in Deventer.Om de kunst van het beeldhouwen te leren heb ik gedurende twee jaar een cursus gevolgd bij de Zutphense beeldhouwer  Joop te Riele.


Nanda van der Vliet

Mijn naam is Nanda van der Vliet ik ben in 1962 geboren te Hilversum. Sinds een jaar woon en werk ik nu in Maarn. Ik werk met klei, boetseerwas (voor brons) en met diverse soorten steen, vooral speksteen, albast en serpentijn. De vorm opbouwend vanuit het niets (klei en was) en de vorm halen uit de steen. Ik vind het leuk om naar mensen te kijken en de humor te ontdekken in alledaagse mensen, let dus op: U wordt bekeken! Sinds 2004 geef ik boetseer en beeldhouwlessen, eerst bij kunstcentrum Collage te Hoevelaken en sinds 2006 in mijn eigen atelier, welke momenteel bij mijn huis. Sinds 2007 ben ik professioneel beeldhouwster.Gedurende een groot deel van mijn jeugd ben ik omringd geweest door beeldende kunst, aangezien mijn moeder, Toos Vos, beeldend kunstenaar is. In 1998 heb ik een cursus Keramiek gevolgd aan de Vrije Universiteit in Hilversum. Daarna heb ik nog vier jaar les gekregen in boetseren aan de Vrije Universiteit van Amersfoort.

 

Jos schleedoorn

Al op jonge leeftijd was Jos geinspireerd door mooie vormen toen hij dan ook begon met het maken van keramiek kon hij daarin al zijn inspiratie kwijt. Hij is vooral bezig met draaiwerk en vormen. Zijn favoriete stooktechniek is raku. 

 

Maria Huijben

Maria is autodidact. 

Bij Haar werk maakt ze gebruik van diverse technieken: acrylverf, potlood, kleurpotlood, oliepastel, pen en Oost-Indische inkt of sepia. Haar  recente werk is vooral acryl op paneel of doek mijn medium. Ze teken en schilder realistisch met veel details.  Naast het vrije werk teken en schilder ik ook in opdracht, bijvoorbeeld portretten.Daarnaast maak ze beelden van klei. (meestal met acrylverf beschilderd na het bakken) zij stralen dezelfde sfeer uit als haar schilderijen 

 Hanneke Satter

In 2001 heb ik tijdens een oriëntatiecursus van de kunstacademie voor het eerst in klei gewerkt. Ik maak hoofdzakelijk dierfiguren. Mijn interesse voor dieren bestaat al van kind af aan.  Mijn beelden worden geboetseerd in chamotteklei en daarna gebakken. Voor de afwerking maak ik gebruik van glazuren, pigmenten, majolicas en engobes. Het project en onderwerp bepalen daarbij 

 

Linda Peerenboom

van jongst af aan is Linda creatief bezig. op dit moment heeft zij zich toegelegd op  het maken van creatieve beelden van Powertex . Zij is hietin erg bedreven en heeft diversen certificaten behaald, Naast het exposeren op kunstmarkten geeft  zij ook wordkshops aan huis. 


Ria van Tiggelen

Ria heeft heeft de Kunstacademie in Utrecht doorlopen Zij maakt prachtige schilderijen met acrylverf. 


Wilma Lieskamp

Door meerdere workshops te volgen bij Kunstenares Gera Buter te Laag Soeren. Is Wilma gegrepen door de natuurlijke vormen van steen en het bewerken daarvan.Daar heeft ze  ook leren kijken naar ruwe steen om te zien wat er uiteindelijk door het te bewerken uit kan ontstaan.In het jaar 2000 is ze dan ook begonnen met het maken van beelden/beeldjes.

Door middel van hakken, vijlen, schuren en polijsten komt er een sculptuur naar voren. Dit alles handmade


Ries Jeurissen

Zijn studies: antropologie en filosofie. Sinds 1996 werkzaam met keramiek.Legt zich toe op gedraaid gebruiksgoed van porselein en steengoed. Vaak is als decoratie kristalglazuur gekozen. Hij stelt eisen aan zijn werk. De keramiek moet in de eerst plaats functioneel zijn. Geschikt voor het doel waarvoor het gemaakt is. Bijvoorbeeld een kopje moet niet zo zwaar zijn dat het veel zwaarder is dan de inhoud. Datzelfde geldt voor een vaas. Een vaas met een inhoud van 1 liter water, mag niet meer wegen dan een kilo.Verder moet het werk voldoen aan enige ergonomische norm. Dus makkelijk vast te houden/hanteerbaar zijn. Je handen moeten niet in allerlei bochten gedwongen worden om de voorwerpen te kunnen hanteren: de handles/oren moeten zo geplaatst zijn, dat ze intuitief leiden tot een adekwaat. En tenslotte is er een esthetische norm: het werk moet er mooi, netjes en afgewerkt uitzien. Een vaas moet ook decoratief zijn. Zo vind hij kristallen in hoge mate decoratief. Er zit iets geheimzinnigs in die regelmaat, die zo maar uit het niets lijkt te ontstaan. Er zit ook iets mystieks in de vorm van de kristallen. Bijna onvoorspelbaar waar de kristallen naar buiten komen en in welke vorm, en waar de monochromatische achtergrond zichtbaar wordt in de glazuur.


Hub Tummers                              website  www.hubtummers.nl 

 Met pen en Oost-Indische inkt ging ik heel gedetailleerd tekeningen lijntje voor lijntje opbouwen; vaak zocht ik dan onbewust naar een magische sfeer. Vanaf midden jaren 80 kreeg mijn werk een meer open, expressief karakter wat resulteerde in het maken van tekeningen in diverse technieken (krijt, aquarel en mix-media). Naast tekeningen maak ik ook beelden, voornamelijk uit hout. In het begin voornamelijk realistische beelden, maar later ook abstracte. Een schetsje is vaak al voldoende om de beitel en hamer ter hand te nemen.

 Ik heb hiervoor onder meer geëxposeerd in Stein, Utrecht, Middelburg, Hilvarenbeek (Safaripark Beekse Bergen), Venlo, Rotterdam, Thorn, Geulle, Hasselt (België), Olen (België) en Breda. Voorts heb ik in opdracht tekeningen en beelden gemaakt en houtsnijwerk voor kerken

 

 Theo Biemans

Theo combineert gebruikte oude materialen met natuurlijke materialen en maakt hiervan kunstzinnige lampen. Zijn motto hierbij is hergebruik,kunst en duurzaamheid.


Toos Vos

Toos maakt prachtige sprekende beelden van brons. 


Jean Groenendijk                            website www.atelierjean.nl

Jean, geboren in 1943 te Den Haag, is een beeldhouwer pur sang. Hij maakt beelden die een grote vitaliteit en kracht uitstralen. Eigentijdse beelden met een klassieke uitstraling en opvallen in balans. Jean maakt zijn beelden met name in de winter. In Portugal zoekt hij het marmer en laat zich inspireren door de warmte van de Portugezen. Het laatste deel van de winter verblijft hij in Spanje waar het temperament van de Spanjaarden in zijn beelden wordt weergegeven. De zomermaanden gebruikt hij om deze beelden, bij gebleken geschiktheid, in brons te vervaardigen.

 

Anja Biemans  

 Vele jaren maakte zij al aquarellen maar de laatste jaren ook steeds meer acryl en olieverfschilderijen. Haar inspiratie haalt zij uit de natuur. Zij schildert graag dieren. zij maakt veel kleine aquarellen die ze verwerkt tot kunstkaarten. Ook maakt zij bij haar schilderingen kleine vaak grappige gedichtjes ze dan bij de schilderingen heeft liggen. Inmiddels is er ook een bundeltje van deze gedichten met de schilderingen. De kneepjes van het aquareleren heeft zij van haar vader die ook Aquarelist was en daarna heeft zij van meerdere schilders les gehad. Die hebben haar ook gepust om eens andere verven te  gebruiken. 

 

Martin van der Meulen

 

Martin maakt oloides in veel verschillende maten en houtsoorten. De oloide is een door Rudolf Steiner geïnspireerde vorm, met zeer bijzondere eigenschappen. In de kraam wordt uitleg gegeven over de vorm en kunnen mensen de oloide ervaren. De oloides zijn ook te koop. Kom naar de kraam en kijk, rol, voel, ervaar en wordt de oloide gewaar…Johan Maas

 

Houtskool prenten en Aquarellen. Johan Maas is woonachtig in Nijmegen. Hij heeft vroeger een paar jaar aan de kunstacademie in Den Bosch gestudeerd op de afdeling Monumentale vormgeving. Deze heeft hij  helaas vroegtijdig moeten verlaten en hij is gaan werken in de grafische Industrie. In zijn vrije tijd schilderde hij en ontwierp en bouwde ook decors voor amateurtheater. Jaren later kwam dit door steeds meer werk en huwelijk volledig stil te liggen. Een paar jaar terug ben iis hij als therapievorm weer begonnen met tekenen van houtskoolportretten gevolgd door ook acrylschilderingen. Het tekenen van portretten boeit hem zeer Vooral bepaalde gezichtsuitdrukkingen op papier krijgen, gedachten volledig uit te schakelen en zijn ogen het werk laten doen. Zijn vingers zijn daarbij de werktuigen van zijn hart. Hij werkt graag met primaire kleuren en wit.